Wie wil eenmalig meedoen met NatuurWerkgroep Gestel?

We gaan nu voor het derde jaar aan de slag met Plan Boom. ‘We’ zijn de vrijwilligers van de NatuurWerkgroep. Maar graag willen we anderen vragen om ons te helpen.
We gaan in februari op negen plaatsen van Gemonde tot Middelrode en daartussen planten, in totaal een kleine drieduizend boompjes. Bovendien gaan we op 25 februari met Stichting ARK een nog groter aantal boompjes planten bij de Beekse Waterloop aan de Kaatse Hoeve. Denk bij boompjes aan 2-jarig plantgoed van soorten als hazelaar, vuilboom, wilde liguster en hondsroos.

We kunnen hulp gebruiken. Alle hulp. Ook voor een keer een halve dag.

Als ik mensen vraag te helpen met planten dan krijg ik vaak als antwoord ‘moet ik op mijn leeftijd / als vrouw / met mijn slechte rug / … boompjes gaan planten?’

Mijn antwoord is dan dat boompjes planten meer is dan gaten graven. Minstens zo belangrijk is het aangeven van de boompjes. Bij het aangeven zorg je voor een goede spreiding van soorten. Dan kunnen de planters zich concentreren op het planten zelf. En er komen geen bossen van tien hazelaars te staan naast twaalf ligusters en hou je niet honderdvijftig meidoorns over, zoals ons overkwam het eerste jaar. Die meidoorns zijn overigens goed terechtgekomen bij een Plan Boom aanvrager die eigenlijk te laat was. Hoe je de soorten kent? Aan de naamlabels.
We zijn zeker dit jaar erg afhankelijk van het weer, bij vorst kunnen we niet planten en het is dan februari, dus hebben we nog geen detailplanning.
Wil je helpen, stuur dan een e-mail met naam en op welke dag(en) in de week je kunt aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De beloning: je helpt Nederland groener te maken, je helpt de natuur in je omgeving te verbeteren en een goed gevoel als je de boompjes de komende jaren ziet groeien!

Groeten,
Gijs Sterks (coördinator)