De natuurgroep Gestel organiseert op zaterdag 24 september een wandeling door de Henriëttewaard. We bezoeken o.a. de nieuwe vispassage in de Dieze. Deze is aangelegd om het voor vissen mogelijk te maken de spuisluis Crèvecoeur te omzeilen. In de Henriëttewaard lopen we over een gedeelte van de Historische Linie 1629; passeren de spuisluis en naderen vervolgens het voormalig Fort Crèvecoeur.

Onlangs is het Fort in de belangstelling gekomen omdat het verval van Crèvecoeur op de agenda is geplaatst. Het Bossche Fort staat op de definitieve Europese lijst van zeven meest bedreigde erfgoedlocaties in Europa. Restauratie van belangrijke delen wordt misschien mogelijk. Het zou mooi zijn als Defensie het terrein openstelt voor publiek. Voorlopig genieten we van de prachtige groene omgeving die hier ontstaan is nadat het Fort zijn functie verloren had.
We verzamelen (carpoolen) om 9.00 uur bij de Meander te Sint Michielsgestel.
Vanaf café Treurenburg start de wandeling om 9.30 uur.
De gidsen Peter Janssen en Bert Subelack begeleiden deze wandeling van max. 2 uur.
Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, tel 0622432941 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.