Op woensdag 16 november 2022 organiseert Natuurgroep Gestel een lezing over vogels met hun bijzondere eigenschappen.
De lezing wordt verzorgd door de heer Lou Megens.


Megens is een vogelkenner met een brede en diepgaande kennis. Naast kenner van vogels en kweker van diverse soorten is hij ook nog een boeiend verteller. Tijdens zijn lezingen neemt hij de bezoeker via zijn dia- en filmpresentatie mee de natuur in om vogels te zien en te horen, terwijl hij ondertussen allerlei wetenswaardigheden vertelt. Van jongs af aan is hij al in de weer met vogels; hij schreef er ook al een aantal boeken over.
Vogels trekken in het algemeen ieders belangstelling wel, maar wat weten we eigenlijk verder in detail van de vogels? Tijdens deze lezing doet vogelkenner Lou Megens een boekje open over het raadselachtige leven van vogels. De lezing duurt ongeveer 2 x 1 uur.
Gastspreker Lou Megens gaat op deze avond in op onderwerpen als; Zijn vogels intelligent? Kunnen vogels kleuren onderscheiden? Hoe goed kunnen vogels ruiken? Wat was er het eerst, de kip of het ei? Hebben vogels een goed geheugen? Waarom kunnen vogels vliegen? Kunnen vogels gevoelens tonen? Hoe goed kunnen vogels horen? Daarnaast wordt ingegaan op begrippen als mimicry, samenscholingsgedrag, symbiose, camouflage etc. Voor iedereen een zeer informatieve en interessante lezing over vogelgedrag. Vele vragen worden beantwoord met ondersteunend fotomateriaal en instructief filmmateriaal.

De lezing vindt plaats in gemeenschapshuis Meander, Meanderplein 1, 5271GC Sint-Michielsgestel, aanvang 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig en ook niet leden zijn van harte welkom, zij betalen een bijdrage van € 2,- p.p.
Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, tel 0622432941 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.