Door beken een meer natuurlijke loop te geven, met kronkels en een smallere bedding, gaat het water sneller stromen en worden de bochten steeds ruimer. Het water wordt langer vastgehouden én er komt meer variatie in de natuur. Een goed voorbeeld is de Essche Stroom in Sint-Michielsgestel.

Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum organiseert Natuurgroep Gestel een voorjaarswandeling langs de mooie paden aan de oevers van deze beek. Bij mooi weer klinkt er langs de vlechtheggen en rietkragen volop gezang en gezoem van vogels en insecten. Onder begeleiding van de plantenwerkgroep leert u meer over wat er zoal groeit en bloeit. U krijgt uitleg over planten met vreemde namen zoals kattenstaart, witbol, kikkerbeet en egelskop. We steken wiebelend de beek over via de hangbruggen en genieten van al het moois dat we tegenkomen.
We starten 24 mei om 19.30 uur, aan het einde van het doodlopend paadje aan de Vughterweg, tegenover Halder (Sint-Michielsgestel).

Grote egelskop (foto Saxifraga / Ed Stikvoort)


Zorg voor gepast schoeisel: het kan heel drassig zijn.

Tekst: Wilma Slegers
 Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.