Over het Brabants zandpad en het Groene Woud

Op woensdag 17 maart 2021 organiseert  Natuurgroep Gestel een filmavond over het Groene Woud. De filmavond wordt geleid door de maker van de film,  Mark Kapteijns.
De avond bestaat uit 2 delen. Een korte voorfilm, gevolgd door de hoofdfilm over het Groene Woud.

“Brabants zandpad bedreigde schoonheid”

Film Brabants zandpadDe (vorige) commissaris van de koning neemt u mee naar het zandpad.
Deze oudste wegen, die zowel cultuurhistorisch als ecologisch van groot belang zijn, worden ernstig bedreigd.
Veel solitaire bijen en wespen zijn afhankelijk van zandpaden, hier graven ze holletjes waarin larven worden groot gebracht. Bloemrijke bermen zijn vrijwel geheel verdwenen langs deze ‘trage wegen’.
Bij het zien van deze film loop je voortaan heel anders over een zandpad!
Duur van de film 16.00 min.

Na de pauze

“Het Groene Woud Brabant tussen steden”

edelhert
edelhert

In het hart van Brabant ligt het grootste landschapsreservaat van Nederland:
‘Het Groene Woud’.
En het edelhert het icoon van de wildernis voelt zich hier thuis. Dat is best bijzonder in een provincie met één al bedrijvigheid, een intensieve landbouw en veel mensen die er wonen, werken en recreëren. Brabant is eigenlijk één grote metropool, vol unieke natuur in balans met stad en land, mens en dier.
Duur van de film 55.00min.

In verband met de huidige corona problemen zal de zaal worden ingericht conform de RIVM-voorschriften en zal er ook desinfecterende vloeistof aanwezig zijn. Verder wordt u verzocht niet te komen in geval van hoesten, keelpijn of verkoudheid bij u zelf of bij een uw huisgenoten.
Als u de presentatie wilt bijwonen, vragen we om u aan te melden via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De lezing vindt plaats in gemeenschapshuis Meander , Meanderplein 1, 5271GC Sint-Michielsgestel, aanvang 20.00 uur. Ook niet leden zijn welkom (na aanmelding), zij betalen een bijdrage van € 2,- p.p.
Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, tel 0622432941 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.