oranjetipje

Op woensdag 15 september 2021 organiseert  Natuurgroep Gestel een lezing over vlinders en libellen. De lezing wordt gegeven door Ineke Radstaat.

De dagvlinders staan in Nederland onder druk. Van de 70 soorten die ons land rijk was, zijn er 18 uitgestorven terwijl dertig van de overgebleven soort op de Rode Lijst staan als ernstig bedreigd tot kwetsbaar. Ook in de Brabant zijn soorten achteruit gegaan en verdwenen. Toch is er hier ook nog genoeg te genieten. Voor libellen lijkt de situatie iets gunstiger dan voor de vlinders, maar ook voor deze soorten zijn er mogelijkheden voor verbetering.
De Vlinderstichting zet zich in voor behoud en herstel van de vlinders en libellen in ons land. Niet alleen voor die dieren zelf, maar omdat vlinders en libellen vreselijk verwende en kritische dieren zijn betekent een verbetering voor deze soorten dat veel andere planten en dieren daarvan zullen profiteren.
Tijdens de lezing zal onder andere worden ingegaan op:

  • Welke eisen stellen vlinders en libellen?
  • Hoe leven ze en wat hebben ze nodig?
  • Hoe kunnen wij zorgen dat er meer vlinders en libellen in onze omgeving voorkomen?
  • Wat kan de gemeente doen, wat kan de Natuurgroep Gestel daaraan bijdragen?
  • Hoe kunnen wij meer vlinders en libellen in onze eigen tuin krijgen?

Als u zelf vragen hebt over vlinders of libellen kom dan ook, want daarvoor is volop gelegenheid.

In verband met de huidige corona problemen zal de zaal worden ingericht conform de RIVM voorschriften en zal er ook desinfecterende vloeistof aanwezig zijn. Verder wordt u verzocht niet te komen in geval van hoesten, keelpijn of verkoudheid bij u zelf of bij een uw huisgenoten.
Als u de presentatie wilt bijwonen, vragen we om u aan te melden via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De lezing vind plaats in gemeenschapshuis Meander , Meanderplein 1, 5271GC Sint-Michielsgestel, aanvang 20.00 uur. Ook niet-leden zijn (na aanmelding) welkom, zij betalen een bijdrage van € 2,- p.p.
Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, tel 0622432941 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.