Op woensdag 23 juni 2021 organiseert Natuurgroep Gestel een lezing over de stichting het “Brabants Landschap”  
De lezing wordt gegeven door de heer Jochem Sloothaak, medewerker van de stichting.


Brabants Landschap is, met ruim 17.000 hectare aan natuurgebieden, vooral bekend als terreinbeheerder. Maar onderdeel van Brabants Landschap is ook het landschapsbeheer buiten de natuurgebieden. Het Coördinatiepunt Landschapsbeheer houdt zich daarom specifiek bezig met het vergroten van de biodiversiteit en aantrekkelijkheid van het landelijk gebied, ook wel het agrarisch cultuurlandschap genoemd. Dit gebeurt vooral door het begeleiden van vrijwilligersgroepen en het geven van advies en het verstrekken van subsidies aan agrariërs en particulieren. Een onderdeel van het Coördinatiepunt is ook de soortenbescherming.
Weidevogels, akkervogels, erfvogels, uilen, amfibieën en vleermuizen; allemaal hebben ze bescherming nodig. Daarom wordt er gewerkt aan verbetering van het leefgebied van deze soorten.
Jochem Sloothaak is coördinator soortenbescherming en zal een beeldende lezing geven over dit beschermingswerk en wat het oplevert. Jochem heeft ook een eigen natuurprogramma. Afleveringen zijn te bekijken op YouTube (zoekterm: NatuurStreken').

In verband met de huidige corona problemen zal de zaal worden ingericht conform de RIVM-voorschriften en zal er ook desinfecterende vloeistof aanwezig zijn. Verder wordt u verzocht niet te komen in geval van hoesten, keelpijn of verkoudheid bij uzelf of bij een uw huisgenoten.
Als u de presentatie wilt bijwonen, vragen we om u aan te melden via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De lezing vindt plaats in gemeenschapshuis Meander, Meanderplein 1, 5271GC Sint-Michielsgestel, aanvang 20.00 uur. Ook niet leden zijn van harte welkom, zij betalen een bijdrage van € 2,- p.p.
Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, tel 0622432941 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.