Elk jaar een ander thema

Natuurgroep Gestel stelt ieder jaar in de maanden januari t/m april een educatieproject samen voor alle basisscholen (en enkele klassen van Kentalis) in de gemeente Sint-Michielsgestel.
Het educatieproject (met ieder jaar een ander thema) is zodanig opgezet dat het geschikt is voor alle leerlingen in de basisschool. De leerlingen bezoeken het project klassikaal en krijgen een op hun leeftijd afgestemd programma. Het is een succesvol project: rond de 2400 leerlingen doen hier aan mee.

Samen met partners

Bij het educatieproject werken we nauw samen met het IVN Valkenswaard (waarvan we de materialen huren), de gemeente (die de financiën verzorgt en bemiddelt bij de projectlocaties) en alle scholen. Daarnaast maken we dankbaar gebruik van een groot aantal vrijwilligers (leden en niet-leden) die behulpzaam zijn bij het inrichten van het project en - vooral - het begeleiden van de groepen leerlingen.
Omdat we het van belang vinden dat jonge kinderen al vroeg kennis nemen van de natuur, willen we dit project graag blijvend voortzetten.

Denkt u interesse te hebben om hieraan mee te helpen, neem dan eens contact op met:
Angela Heetvelt, tel. 073 551 9017, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Maakt u zich geen zorgen over uw eigen natuurkennis, u krijgt vooraf een instructie gericht op het project en de doelgroep.