buitenactiviteiten als het weer een risico is
Indien het KNMI de weersverwachting voor onze provincie afgeeft met een waarschuwing en met risico b.v. kleurcode geel, oranje of rood, dan wordt de activiteit afgelast.

carpoolen
We gaan we zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar onze activiteiten, maar soms kunnen we carpoolen. We gaan uit van € 0,20 per gereden kilometer. Het bedrag wordt gedeeld door het aantal inzittenden (incl. chauffeur) en aan het eind verrekend.

ook niet-leden zijn welkom
Tenzij anders vermeld, zijn ook niet-leden van harte welkom. Zij betalen bij lezingen een bijdrage van € 2,- p.p. Voor meer info: Michel van de Langenberg,
tel. 06-2243 2941 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Update n.a.v. het Coronavirus

Beste natuurvrienden,

De afgelopen maanden heeft het coronavirus niet alleen ons land, maar zelfs Europa en de wereld in haar greep gehouden. Allereerst hoop ik dat een ieder in goede gezondheid verkeert.

Op woensdag 16 december 2020 organiseert Natuurgroep Gestel een lezing over het nieuwe nationale park dat nu in oprichting is. De lezing wordt verzorgd door de heer Frans Kapteijns.

Het Van Gogh NP is ontstaan vanuit het gebied Het Groene Woud. Het Groene Woud is een gebied van 35.000 hectare in de driehoek Eindhoven-Tilburg-'s-Hertogenbosch; het gebied kent een kern van 7.500 hectare aan natuur bestaande uit bossen, moerassen, heide en agrarisch populierenlandschap. De overheid riep het gebied in 2005, naast negentien andere gebieden, uit tot Nationaal Landschap. De oorsprong hiervan voert ver terug in de tijd, toen de mens begon met het ontginnen van de woeste gronden.

kleine vuurvlinder

Op woensdag 20 januari 2021 organiseert  Natuurgroep Gestel een lezing over de relatie tussen planten en insecten. De lezing wordt verzorgd door de heer Rini Kerstens.

Op woensdag 17 februari 2021 organiseert  Natuurgroep Gestel een lezing over moeras- en watervogels. De lezing wordt gegeven door de heer Gerard Compiet.