In verband met de nieuwe afgekondigde maatregelen tegen corona, heeft de Natuurgroep helaas moeten besluiten om deze lezing  te annuleren.

Op woensdag 18 november 2020 organiseert  Natuurgroep Gestel een lezing over waterbeheer  in ons huidige klimaat.
De lezing wordt gegeven door de heer Rob  Brinkhof, ecoloog van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

De visie en aanpak op waterbeheer op de zandgronden moet op de schop! Dan is het weer veel te nat, dan schreeuwen we weer om water. Het watersysteem is volledig in disbalans. Beekherstel en waterberging lossen het probleem niet op.  Sterker: het maakt ons watersysteem instabiel en kwetsbaar. De recente drogere zomers geven een duidelijke signaal af. Het is de hoogste tijd voor een andere visie op waterbeheer. Een visie die goed is voor natuur, landbouw, drink- en grondwatervoorraad en stedelijke functies. Het verleden blijkt een verrassend rijke inspiratiebron. We kunnen veel leren van de principes van waterbeheer door Romeinen tot en met de meer 'industriële ' 19e -eeuwse irrigatiesystemen. Hoogtepunt is het waterbeheer door Middeleeuwse boeren met ingenieuze en subtiele waterbeheer- en bevloeiingssystemen. Het is ten onrechte nog steeds een vergeten pagina in de geschiedenis. Rob Brinkhof neemt u op een prikkelende manier mee in verleden, heden en toekomst.

Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, tel 0622432941 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.