Plant- en uitdeelactie
Ook dit jaar is weer Plan Boom bosplantsoen beschikbaar: groen van Brabantse kwekers waarmee houtsingels, struweelhagen of vogelbosjes worden aangelegd. We zijn volop bezig met nieuwe locaties, maar er kunnen nog projecten bij!  Heb je zelf ruimte op je perceel of suggesties voor locaties? Als extraatje dit jaar: een uitdeelactie voor iedereen binnen de bebouwde kom.  Vóór 1 oktober moeten we de aanmeldingen binnen hebben.  

Natuurgroep Gestel zorgt begin december 2023 voor het planten. Stuur je aanmelding zo snel mogelijk naar Angela Heetvelt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij kan ook je vragen beantwoorden. 


Kijk ook in de Brug van 15 september!

Lees hier het bericht met de details en de voorwaarden.

Met minder licht zie je in het donker veel meer! Aandacht voor de schoonheid van een donkere nacht is hét speerpunt van de Nacht van de Nacht.

 

Kom op zaterdagavond 28 oktober kijken op Haanwijk, waar Natuurgroep Gestel luister (en duister …) geeft aan de Nacht van de Nacht.

Meer informatie volgt nog.

 

We hebben ons bij de gemeente aangemeld om stemmen te tellen op 22 november. Dan zijn zoals u weet de Tweede Kamerverkiezingen. Wilt u ons daarmee helpen? U kunt €65 per uur verdienen voor onze vereniging. Het tellen begint om 20.45 uur, net zolang tot iedereen klaar is met tellen.

Voorwaarden
Er zijn een paar voorwaarden. U moet minstens 18 jaar of ouder zijn, u mag niet op de kieslijst staan en u mag geen lid van een politieke partij zijn.

               

Interesse of meer weten? Meld u aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Onlangs heeft Natuurgroep Gestel een welverdiende Groene Handdruk ontvangen van Het Groene Woud. Namens het bestuur van Stichting Landschap Het Groene Woud werd de trofee door Jeroen Naaijkens overhandigd aan de voorzitter van Natuurgroep Gestel, Angela Heetvelt.

Verder lezen? Voor het volledige artikel, ga naar hetgroenewoud.com

Dit artikel was te lezen in het Brabants Dagblad van 12 mei.

In één ochtend op zoek naar Romeinen én 't roodborstje

Kinderen van een hele berg basisscholen vinden het afwisselend en leuk; in één ochtend twee excursies. Op zoek naar hoe de Romeinen leefden op Halder of in Esch en daarna roodborstjes of reeën zoeken in de natuur.

Verder lezen? Lees hier het volledige artikel uit het BD

Natuurgroep Gestel heeft de afgelopen twee jaar met de aanplant van 5000 boompjes bijgedragen aan het Plan Boom. Dat is een initiatief van Brabants Landschap, de Brabantse Milieufederatie en IVN Brabant, waarmee met gelden uit de Postcodeloterij een vergroeningsslag kan worden gemaakt en de biodiversiteit wordt versterkt.

  1. Stimuleringsregeling Landschap Regeling voor boeren en buitenlui
    De Stimuleringsregeling Landschap is een regeling van provincie, gemeenten en waterschappen in Brabant om landschapsbeheer door particuliere grondeigenaren te stimuleren. Deze grondeigenaren kunnen een vergoeding aanvragen voor de aanleg en het beheer van landschapselementen en wandelpaden over boerenland. Daarbij horen ook vergoedingen als tegemoetkoming voor de inbreng van landbouwgrond bij de aanleg van nieuwe landschapselementen. Lees hier meer over deze regeling.

Wanneer iemand in z’n voortuin een haagbeuk (Carpinus betulus) heeft staan, en in de achtertuin een beukenhaag (Fagus sylvatica), dan zijn dat twee verschillende hagen.