Berlicum, 14-01-2021

Beste leden van Natuurgroep Gestel.

Stichting Landschapsbeheer Aa-dal (SLA) heeft enkele terreinen op de Westakkers, Berlicum, in beheer gekregen van de gemeente. Om te weten of het beheer succesvol is of dat het beheer bijstelling behoeft,  is het wenselijk dat de flora en fauna geïnventariseerd wordt. Op de percelen zelf en in de omgeving.

Het bestuur van SLA heeft mij verzocht om een inventarisatie werkgroep in het leven te roepen. Dit voornemen om ook bij de Natuurgroep Gestel mensen te polsen heb ik met Angela besproken, een samenwerking tussen Natuurgroep Gestel en Stichting Landschapsbeheer Aa-dal wordt van beide kanten toegejuicht.

Met de plantenwerkgroep heb ik al een afspraak dat zij de vierkanten in het voedselbos mee gaan volgen.

Ik zoek nog mensen die interesse hebben om de terreinen die SLA beheert te gaan inventariseren. SLA heeft een hoogstam fruitboomgaard aangelegd, beheert het bekende ‘steenuil-veldje’ en er wordt een plasdras gebied aangelegd. Dit jaar wordt ook nog de zomerdijk beplant. Reden te meer om te kijken wat die ingrepen aan biodiversiteit gaan opleveren.

Daarom deze oproep aan mensen die geïnteresseerd zijn om lekker buiten aan de slag te gaan om te kijken wat er groeit en leeft in het dynamisch Aa-dal.

Geef je op of neem contact op met:
Ton Smits
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel. 0624889014