Natuurgroep Gestel is een van de 20 uitverkorenen uit 150 aanmeldingen die in nauwe samenwerking met het IVN-Nederland in 2020-21 een Tiny Forest gaat aanleggen. Daarvoor heeft onze gemeente een stukje land beschikbaar gesteld in Park De Beek. Cilia Beijk is onze ambassadeur en projectleidster. Als u bij het project betrokken wilt worden, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voorbereiding van de grond.
Eind februari, vlak na de vorstperiode, heeft Grondverzetbedrijf vd Bogaard de grond één meter diep bewerkt en klaargemaakt voor het planten van de 600 boompjes.

Wanneer gaan we planten?
Afhankelijk van het weer en de coronamaatregelen gaan we op 12 en 13 maart, of op 19 en 20 maart de boompjes van de Tiny Forest planten.
Op vrijdag 12 maart starten we met de leerlingen van groep 6 van BS De Touwladder. Zij gaan de eerste boompjes in de grond zetten.
Op zaterdag 13 maart kunnen de kinderen t/m 12 jaar uit de buurt een eigen boom komen planten.
Wil je ook een boompje planten? Meldt je dan uiterlijk 5 maart aan via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Na 8 maart krijg je dan een email waarop aangegeven staat hoe laat je naar de Tiny Forest mag komen.
Om groepsvorming te voorkomen werken we met tijdslots van een half uur, waarin je je boompje mag planten.

 

 folder tiny forestFolder

De komende maanden gaat Natuurgroep Gestel samen met leerlingen van basisschool De Touwladder en buurtbewoners een Tiny Forest planten.
In Park De Beek, achter tennisclub LTV De Beek, gaan we komende winter ons eigen Tiny Forest aanleggen. Deze locatie is samen met de gemeente Sint-Michielsgestel uitgekozen. Er komen maar liefst 600 inheemse bomen op een stukje grond van 200 m2.

Open hier de folder en lees verder