Tja, drie kinderen kwamen er, vergezeld door een moeder en een grootvader. Hoe laag kan een opkomst zijn.
Mensen zouden in hun onschuld misschien gedacht hebben dat het de bedoeling was om kinderen vroegtijdig te leren hoe je later als volwassenen samen een fijn nestje kunt bouwen, maar dat was toch niet echt onze intentie.

We bezochten in april in wisselende samenstelling de natuurgebieden Venrode, Wijboschbroek en Den Opslag (weidevogelgebied langs het riviertje de Reusel) en genoten er volop van allerlei bos- en weidevogels. Gezellig en steeds verrassend.

2022 Tweede Paasdag Haanwijk

Op Tweede Paasdag, maandag 18 april 2022, openden Brabants Landschap, IVN ‘s-Hertogenbosch en Natuurgroep Gestel het buitenseizoen met verschillende natuurwandelingen en activiteiten op Landgoed Haanwijk. Na twee jaar van relatieve stilte, is vanaf nu weer regelmatig iets te beleven op het landgoed.

Het startpunt voor een verkenning van Landgoed Haanwijk was het Buitenlokaal. Op 18 april tussen 11.00 en 15.00 uur waren de deuren geopend en op het voorplein stonden 3 kramen van Natuurgroep Gestel en IVN ’s-Hertogenbosch. 4 gidsen/vrijwilligers van Natuurgroep Gestel en 10 gidsen van IVN ’s-Hertogenbosch verzorgden de rondleidingen en stonden bij de kramen. En zoals gebruikelijk zorgde Brabants Landschap voor drinken en soep.

Die werd gelopen en natuurbeleefd op woensdag 13 april. Prima voorjaarsweer. Kon niet beter. Zo’n 70 deelnemers hadden de startplek gevonden; deze keer het parkeerterrein bij de sporthal Theereheide aan de Eikenweg 5 in Sint-Michielsgestel.

Sint-Michielsgestel, april 2022,

Eindelijk weer van start. Na een paar noodgedwongen annuleringen vanwege Corona, ging de Basiscursus Groen eindelijk weer van start. Twintig enthousiaste cursisten meldden zich op woensdagavond 6 april in de Meander. Als eerste op de agenda de module ‘Het ontstaan van het landschap’. Op voorhand door menigeen bestempeld als droge kost of als erg abstract. Maar na een smeuïge theorieavond en bijbehorende fietsexcursie is dat beeld volledig anders. We kijken terug op een zeer interessante tweeluik.

Er is niets leuker dan speuren door de natuur. Deze keer gaan we in het bos op landgoed Haanwijk uitkijken naar ontbrekende stukjes van het Haantje. Help jij mee om te zoeken in deze spannende puzzeltocht langs het Haantjespad?  Dat wordt weer genieten van al het moois om ons heen!