Drieënveertig senioren trotseerden de kou op deze winterse dag om naar Haanwijk te komen. Na de vele regen van de laatste tijd was het nu winter, zo’n -4⁰. Om warm te blijven zou het accent  dit keer meer op wandelen liggen en iets minder op natuur. Wat kwamen ze zoal tegen tijdens de wandeling? Lees hier het hele verslag.

Verzamelen en vertrek vond plaats vanaf de parkeerplaats van De Oude Ketting, 51 senioren trotseerden de weersverwachting, maar de voorspelde regen bleef gelukkig uit. Op Landgoed Sparrenrijk was het letterlijk aanmodderen. Lees hier het hele verslag.

Eenentachtig deelnemers verzamelden zich op woensdag 8 november bij het parkeerterrein van sporthal ‘Theereheide’, voor de wandeling door Landgoed Zegenwerp en het Gemeentebos. De Natuurgoden waren de wandelaars goedgezind dit keer. Lees hier het hele verslag.

Negenentachtig deelnemers verzamelden zich bij de Herenboerderij Wilhelminapark in Boxtel, op het gelijknamige landgoed van 110 hectare. Er werden drie groepen gevormd, elk onder leiding van een gids. Lees hier het volledige verslag.

Een fietstocht langs water, natuur en landschap in Vlijmens Ven en De Diezemonding 

Op zaterdag 19 augustus vertrokken vanaf Haanwijk zestien enthousiaste natuurliefhebbers voor een fietstocht via Dooibroek met uitzicht op kasteel Maurick waar in 1629 prins Frederik Hendrik zijn hoofdkwartier vestigde en waar de capitulatie verdragen zijn getekend.

Wie jarig is trakteert!

Het verzamelpunt op 9 augustus was Barrierweg 1 Sint-Michielsgestel. Omdat de Natuurgroep dit jaar 30 jaar bestaat was de wandelgroep in augustus aan de beurt om getrakteerd te worden. Dit onder de noemer van: ‘Wie jarig is trakteert!’ Dat zou gaan gebeuren op eerder genoemd adres. Maar er moest wel eerst gewandeld worden. 84 Belangstellenden kwamen op de wandeling af. Geweldig!

Lees hier het volledige verslag op de site van onze vaste verslaggever Piet Brugman.