vogelobservatorium tij

Excursie van de vogelwerkgroep naar Zeeland, 11 december 2021

Verdeeld over enkele auto’s zijn we bij ’t ochtendkrieken naar Zeeland gereden. Wat volgde op deze frisse maar zonnige dag was een succesvolle excursie met een mooie lijst aan waarnemingen: bijna direct begroet door een paartje (?) bruine kiekendieven bij Tij (wat een fraai bouwwerk is dat) en uitgezwaaid door een grote groep zeehonden in de Oosterschelde. Een lange dag, maar zeer de moeite waard!

Excursie van Vogelwerkgroep naar de Maashorst, 28 november 2021.

Een gure, waterkille zondagmorgen op excursie naar de Maashorst onder begeleiding van Ton Smits. Behalve Ton genoten Ineke, Jaap, Jolanda, Tonnie en Henri & Tonny van een fijne wandeling in dit fraaie afwisselende natuurgebied.
Zelfs de zon liet zich even zien! En we deden verschillende leuke waarnemingen, niet alleen vogels trouwens …

Om te beginnen met iets heel prozaïsch, maar daarom niet minder leuk:
Het spaarvarken dat we vorige bijeenkomst op de tafel in de ontvangstruimte hadden neergezet met het verzoek om er een vrijwillige bijdrage in te deponeren, bracht maar liefst € 62,50 op!

Door de coronapandemie konden er negentien (19) maanden geen seniorenwandelingen worden gehouden bij Natuurgroep Gestel in Sint-Michielsgestel. Een onderbreking van ruim 1½ jaar. De regering draaide de corona-maatregelen voor een groot gedeelte terug.

Verder lezen?
Lees het volledige verslag van Piet Brugman op Brugmanpraat.typepad.com

 

Elk jaar organiseert het Brabants Landschap (BL) deze bijeenkomst die bedoeld is voor coördinatoren, steeds op een andere locatie. Dit jaar waren we te gast bij de Natuur- en (weide)vogelvereniging Reusel- De Mierde op het Landgoed Wellenseind in het Ontmoetingscentrum Voor Anker aan de Dunsdijk 3a, Lage Mierde.

Ruim 30 mensen waaronder een vijftal kinderen gingen zaterdag 9 oktober jl. op pad met paddenstoelenspecialist Cor Kievit om op zoek te gaan naar de diverse paddenstoelen op Zegenwerp. Vol enthousiasme ging de groep op zoek. Na ruim een uur hadden we nog maar 500 meter afgelegd, maar de score van het aantal verschillende paddenstoelen die gevonden waren, stond al op ruim 30 stuks.