Deze keer een beeldverslag van Ben Ribbers en een artikel van Piet Brugman.
Op woensdag 8 februari vertrok de groep vanaf het parkeerterrein van sporthal “Theereheide” aan de Eikenlaan voor een wandeling door het Gemeentebos en Zegenwerp.
Ben Ribbers gebruikte een app om een verslag te maken.

Klik op de link om de wandeling te volgen.

https://www.relive.cc/view/vQvy27dn14O

En van Piet Brugman:

Lees het verslag hier: Brugmanpraat

 

 

Deze middag was wel heel bijzonder en wel om twee redenen:

1) Onze burgemeester, de heer Han Looijen, wandelde mee, zij het, desgevraagd, niet in functie maar gewoon als vader.
2) De opkomst was uitzonderlijk hoog: maar liefst 50 kinderen mochten we welkom heten!

Het is woensdagochtend 11 januari 2023. Tussen kwart voor tien en tien uur wordt het ietwat onrustig bij het adres Haanwijk 4 in Sint-Michielsgestel. Op dit adres is een werkonderkomen en een voorlichtingslokaal van de Stichting Het Brabants Landschap gevestigd. Zo’n 55 leden en niet-leden van de Natuurgroep Gestel verzamelden zich daar om te gaan deelnemen aan de maandelijkse natuurwandeling van 1½ uur die elke eerste woensdag van de maand, 12 keer per jaar, wordt gehouden.

Verder lezen? Lees het volledige verslag van Piet Brugman op zijn website: Brugmanpraat

Dit keer verzamelde de groep zich op het parkeerterrein van sporthal ‘Theereheide’ aan de Eikenlaan in Gestel. 40 enthousiastelingen wisten de sporthal te vinden. Het was koud. Het vroor. Zo’n 8 graden. Maar het viel allemaal best mee; het was windstil en de wandeling ging door het Gemeentebos en gedeeltelijk door landgoed Zegenwerp. Bomen en nog eens bomen. Zeg maar bos. Wij liepen door een prachtig stuk natuur.

Verder lezen? Lees het volledige verslag van Piet Brugman op zijn website: Brugmanpraat

Plantenwerkgroep, november 2022

Op een zonnige november maandagochtend tijdens de wandeling met mijn hond viel mijn oog op de vier laurierbomen in de berm van de Schoonberg. Daaronder bloeide het groot kaasjeskruis.

Op 22 november vertrokken we rond 7 uur met 3 personen ( Tonnie, Wim en ikzelf) vanuit Den Dungen naar Berlicum om daar Ton Smits, onze gids, thuis op te halen. Het was een koude dag en het waaide stevig. Na veel vertragingen door files, waren we om 9 uur bij het buitencentrum van de Oostvaardersplassen.