Plantenwerkgroep, november 2022

Op een zonnige november maandagochtend tijdens de wandeling met mijn hond viel mijn oog op de vier laurierbomen in de berm van de Schoonberg. Daaronder bloeide het groot kaasjeskruis.

Op 22 november vertrokken we rond 7 uur met 3 personen ( Tonnie, Wim en ikzelf) vanuit Den Dungen naar Berlicum om daar Ton Smits, onze gids, thuis op te halen. Het was een koude dag en het waaide stevig. Na veel vertragingen door files, waren we om 9 uur bij het buitencentrum van de Oostvaardersplassen.

De Nationale Natuurwerkdag is traditioneel het eerste weekend van november. Het is niet alleen de start van het vrijwilligers seizoen. In publicaties - ook van ons - wordt dit gebracht als een prachtige gelegenheid voor mensen om eens kennis te maken met vrijwilligerswerk in de natuur, ook voor mensen die doordeweeks geen tijd hebben.

De wandeling vond plaats op woensdag 9 november. Uit alle hoeken en gaten verzamelden zich 67 leden en niet-leden bij het Buitenlokaal van Stichting Brabants Landschap, Haanwijk 4a in Sint-Michielsgestel. Er werden drie groepen geformeerd om onder leiding van een gids Landgoed Haanwijk in te trekken. Verslaglegger liep mee met de groepsgids Nori. Het weer was, zoals bijna altijd, meer dan goed.

Verder lezen? Lees het volledige verslag van Piet Brugman op zijn website: Brugmanpraat

Een bezoek aan de Biesbosch is elk jaar een wens vanuit de vogelwerkgroep. Helaas moesten enkele leden vanwege andere afspraken verstek laten gaan, zodat we uiteindelijk met zijn viertjes (Adri, Josephine, Marij en ikzelf) op pad gingen.
We vertrokken om 8.00 uur vanuit Den Dungen, waar we rond 15.30 weer terug waren. De weersverwachting was gunstig (droog, half bewolkt) en - hoewel het vooral ‘s morgens nogal waaide - dat pakte ook zo uit.

Zo’n 50 seniorleden en niet-leden verzamelden zich daarvoor op 12 oktober op het parkeerterrein van Eetcafé De Oude Ketting aan de Bosscheweg 74 in Boxtel. Deze maandelijkse wandeling, op iedere tweede woensdag van de maand, vindt steeds plaats in een ander (natuur)gebied. Dit keer was de wandeling gepland in natuurgebied Sparrenrijk dat ligt aan de overkant van het eetcafé.

Verder lezen? Lees het volledige verslag van Piet Brugman op zijn website: Brugmanpraat