2022 Tweede Paasdag Haanwijk

Op Tweede Paasdag, maandag 18 april 2022, openden Brabants Landschap, IVN ‘s-Hertogenbosch en Natuurgroep Gestel het buitenseizoen met verschillende natuurwandelingen en activiteiten op Landgoed Haanwijk. Na twee jaar van relatieve stilte, is vanaf nu weer regelmatig iets te beleven op het landgoed.

Het startpunt voor een verkenning van Landgoed Haanwijk was het Buitenlokaal. Op 18 april tussen 11.00 en 15.00 uur waren de deuren geopend en op het voorplein stonden 3 kramen van Natuurgroep Gestel en IVN ’s-Hertogenbosch. 4 gidsen/vrijwilligers van Natuurgroep Gestel en 10 gidsen van IVN ’s-Hertogenbosch verzorgden de rondleidingen en stonden bij de kramen. En zoals gebruikelijk zorgde Brabants Landschap voor drinken en soep.

Voor kinderen waren er extra activiteiten zoals waterdiertjes bekijken en vogelnestjes maken: 58 kinderen hebben hieraan meegedaan, en een groot deel heeft meegewandeld.

Voor vroege vogels startte om 5.30 uur een wandeling: 40 deelnemers gingen met 3 gidsen op pad. Ook later op de dag nodigden gidsen van IVN ‘s-Hertogenbosch en Natuurgroep Gestel iedereen uit om met hen op pad te gaan. Om 11.00, 13.30 en 15.00 uur startten de natuurwandelingen van duren ongeveer 1,5 uur. Deelname aan  deze wandelingen was gratis en aanmelden was niet nodig. Ongeveer 190 volwassenen en ongeveer 25 kinderen hebben meegewandeld over het landgoed. Vanwege het mooie weer waren er veel fietsers en wandelaars op het landgoed. Sommigen kwamen snel even een kijkje nemen, maar deze zijn niet meegeteld. Helaas was de poort bij ’t Vaantje gesloten, waardoor gidsen een alternatieve route moesten kiezen.

Tweede Paasdag 2022 in getallen:
Gidsen/ vrijwilligers IVN :  10
Gidsen/ vrijwilligers  NG :    4

Deelnemers  wandelingen:
- Vroege vogelwandeling    :  40 volwassenen (3 groepen)
- 13 Wandelingen        : 190 volwassenen en 25 kinderen

Natuurgroep Gestel en IVN ’s-Hertogenbosch kijken terug op een geslaagde start van het seizoen op Haanwijk.