Die wandeling werd gehouden op woensdag 8 juni. De parkeerplaats van het zwembad Zegenwerp in Gestel wat dit keer het punt van vertrek.

Zo’n 50 deelnemers kwamen naar het zwembad om de wandeling te maken, gemiddeld 4 kilometer, én om kennis op te doen over de natuur. Daarom natuurwandeling.

Het weer was goed, regen dreigde. Maar? Waar mensen omwille van de natuur serieus bijeen komen, zal de natuur u in bescherming nemen. Het bleef daarom droog tot 12:00 uur.
Zoals gewoonlijk werden er drie groepen geformeerd. De gidsen waren Gijs, Nouri en Michel. Verslaglegger haakte deze keer aan bij de groep Michel.
Hij heette ons welkom en maakte bekend dat de route zou gaan door Landgoed Zegenwerp en gaf gelijk tekst en uitleg over dit Landgoed.
Landgoed Zegenwerp
Het is een oud landgoed van 70 are. ‘Zegenwerp’ is een verbastering van werpen-met-de-zeeg, oftewel vissen-met-een-sleepnet. In die tijd een gebruikelijke manier van vissen. Landgoed Zegenwerp is een adellijk landgoed dat in 1809 werd gekocht door baron Willem Arnold Lamoraal van Geusau die toen burgemeester was in Sint-Michielsgestel. In 1828 verkocht hij het weer. Daarna volgden meerdere eigenaren. Vanaf 1850 werd het landgoed omgevormd naar Engelse landschapsstijl en is Stichting het Brabants Landschap eigenaar.

Verder lezen? Lees het volledige verslag van Piet Brugman op zijn website: Brugmanpraat