Die werd gehouden op woensdag 13 juli. Verzamelplaats van de groep was deze keer de parkeerplaats bij het Landgoed Coudewater in Rosmalen, Peter de Gorterstraat 1.

Vijfenvijftig leden en niet-leden hadden de weg naar dit historisch landgoed weten te vinden. Bij mijn weten de eerste keer dat daar de maandelijkse wandeling plaats vond. Het weer? Mooi zomerweer.

De organisatie week dit keer af van wat te doen gebruikelijk is. Er werd ’n rondje cultureel en ‘n rondje natuur gedaan. Te voet natuurlijk. Coudewater is meer dan een landgoed. Immers, volgens een definitie bestaat een landgoed uit een groot stuk grond van meerdere hectaren met landerijen, bossen en tuinen met daarop een woonverblijf zoals een buitenplaats, landhuis of kasteel. Coudewater is toch net even anders geworden dan wat het oorspronkelijk was. Coudewater of Koudewater ligt op een zandrug oostelijk van Den Bosch en is oorspronkelijk een van de diverse landgoederen en buitenhuizen die in die tijd in de omgeving werden opgericht. Het landgoed Coudewater is 87 hectaren groot.

Verder lezen? Lees het volledige verslag van Piet Brugman op zijn website: Brugmanpraat