Voor de NatuurWerkgroep is onze groene gemeente – en vooral het buitengebied – één grote tuin. Wilgen en eiken knotten – en met het mooie wilgensnoeihout nieuwe aanplant realiseren, mutserds maken, fruitbomen snoeien, opschot verwijderen, bos- of oeveraanplant doen, stinsenbollen poten, heggen vlechten … Echt even flink aanpakken. Soms zijn het heel specifieke klussen om het leefgebied van zoogdieren of vogels te versterken. De meeste activiteiten van de NatuurWerkgroep vinden plaats van november tot maart (de rustperiode van flora en fauna), op de 2e en 4e vrijdag van de maand van 9.30-12 uur; daarbuiten op afroep. Voor gereedschap en koffie wordt gezorgd. Wie zich aanmeldt bij de NatuurWerkgroep krijgt in de week vóór de activiteit een email met de locatie en eventueel aanvullende informatie. Fijn als je er steeds bij kunt zijn, maar ook voor een enkele keer wordt je hulp op prijs gesteld; je krijgt er ongetwijfeld een ochtend met veel voldoening voor terug.


Zaterdag 6 november zijn de wilgen geknot bij Halder.  We hadden niet verwacht dat alle wilgen gedaan zouden zijn!
Zoals gepland gaan we komende vrijdag 12 november weer knotten. Dan gaan we wilgen knotten op het stronteiland / belevingseiland naast het Romeins museum en in de weilanden aan de Vugtse kant van de Laan Haanwijk.

Niet iedereen houdt van knotten en snoeien, eens de hoofdmoot van de klussen van de NatuurWerkgroep. Maar we doen zoveel meer, zeker de komende tijd, en niet alleen op de vrijdagmorgen. Daarom deze oproep. Als je je aanmeldt bij ons mag je iedere keer komen, maar dat hoeft niet. Wel ben je dan altijd op de hoogte van specifieke klussen.

Het winterseizoen gaat weer beginnen. De officiële start is traditioneel de Nationale Natuurwerkdag, dit jaar op zaterdag 6 november 2021, 09:00-12:00 uur met soep erna. We gaan dan op herhaling: de wilgen knotten bij Halder in het weiland tegenover voorheen Tegelhandel Den Otter (nu wordt er een woning gebouwd). Je kunt je aanmelden en meer info op natuurwerkdag.nl.


10 miljoen extra bomen door heel Nederland. Dat is in het kort het doel van Plan Boom.  Onze Natuurgroep wil hieraan meedoen en heeft 3 locaties gevonden waar geplant kan worden.