Voor de NatuurWerkgroep is onze groene gemeente – en vooral het buitengebied – één grote tuin. Wilgen en eiken knotten – en met het mooie wilgensnoeihout nieuwe aanplant realiseren, mutserds maken, fruitbomen snoeien, opschot verwijderen, bos- of oeveraanplant doen, stinsenbollen poten, heggen vlechten … Echt even flink aanpakken. Soms zijn het heel specifieke klussen om het leefgebied van zoogdieren of vogels te versterken. De meeste activiteiten van de NatuurWerkgroep vinden plaats van november tot maart (de rustperiode van flora en fauna), op de 2e en 4e vrijdag van de maand van 9.30-12 uur; daarbuiten op afroep. Voor gereedschap en koffie wordt gezorgd. Wie zich aanmeldt bij de NatuurWerkgroep krijgt in de week vóór de activiteit een email met de locatie en eventueel aanvullende informatie. Fijn als je er steeds bij kunt zijn, maar ook voor een enkele keer wordt je hulp op prijs gesteld; je krijgt er ongetwijfeld een ochtend met veel voldoening voor terug.10 miljoen extra bomen door heel Nederland. Dat is in het kort het doel van Plan Boom.  Onze Natuurgroep wil hieraan meedoen en heeft 3 locaties gevonden waar geplant kan worden.

foto plan boom

De plantactie van Plan Boom, waarvoor onze vereniging het afgelopen jaar 2000 stuks bosplantsoen heeft gezet op vier percelen en daarmee weer een flinke bijdrage heeft geleverd aan de biodiversiteit, krijgt een vervolg.

De NatuurWerkgroep is in de huidige vorm actief sinds 2012. Met het nieuwe seizoen voor de deur zijn we op zoek naar extra vrijwilligers. Belangstelling om mee te doen?
Neem dan contact op met: Gijs Sterks, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel 073 5514324 / 06 41628225, of
Alex de Lang, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 06 43280975,