Voor de NatuurWerkgroep is onze groene gemeente – en vooral het buitengebied – één grote tuin. Wilgen en eiken knotten – en met het mooie wilgensnoeihout nieuwe aanplant realiseren, mutserds maken, fruitbomen snoeien, opschot verwijderen, bos- of oeveraanplant doen, stinsenbollen poten, heggen vlechten … Echt even flink aanpakken. Soms zijn het heel specifieke klussen om het leefgebied van zoogdieren of vogels te versterken. De meeste activiteiten van de NatuurWerkgroep vinden plaats van november tot maart (de rustperiode van flora en fauna), op de 2e en 4e vrijdag van de maand van 9.30-12 uur; daarbuiten op afroep. Voor gereedschap en koffie wordt gezorgd. Wie zich aanmeldt bij de NatuurWerkgroep krijgt in de week vóór de activiteit een email met de locatie en eventueel aanvullende informatie. Fijn als je er steeds bij kunt zijn, maar ook voor een enkele keer wordt je hulp op prijs gesteld; je krijgt er ongetwijfeld een ochtend met veel voldoening voor terug.

Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met Gijs Sterks, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel 073 5514324 / 06 41628225, of Alex de Lang, tel. 06 43280975, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


zaterdag 25 februari vanaf 9 uur en
vrijdag 3 maart vanaf 9 uur
Samen met de Stichting ARK Natuurontwikkeling werkt Natuurgroep Gestel aan ontwikkeling van nieuwe natuur aan de Beekse Waterloop (Gemonde). Daar worden binnenkort bij de Kaatse Hoeve in totaal 8000 bomen geplant.

November 2012, op de Nationale NatuurWerkdag, begon de NatuurWerkgroep (onderdeel van Natuurgroep Gestel) in zijn huidige vorm onder leiding van Gerard Olijslagers en ondergetekende, Gijs Sterks.

De Natuurwerkgroep zet zich buiten de ‘traditionele’ klussen in het winterseizoen op verzoek van de Werkgroep Belevingspad van Kentalis ook al enkele jaren in voor hun belevingspad. Dit is een natuurpad waar slechtzienden de natuur kunnen ervaren ook door te voelen, bijvoorbeeld door verschillende bodembedekking, op een pad dat te volgen is met een geleidingsrail.
Geplande klusmiddagen voor 2022-2023: vrijdag 25 november, 10 februari, 31 maart, 12 mei, 7 juli. De klusmiddagen zijn van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Nieuwe vrijwilligers zijn ook altijd welkom om eens te komen kijken of een keertje mee te doen.
Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met Gijs Sterks, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel 073 5514324 / 06 41628225, of
Alex de Lang, tel. 06 43280975, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.