zaterdag 25 februari vanaf 9 uur en
vrijdag 3 maart vanaf 9 uur
Samen met de Stichting ARK Natuurontwikkeling werkt Natuurgroep Gestel aan ontwikkeling van nieuwe natuur aan de Beekse Waterloop (Gemonde). Daar worden binnenkort bij de Kaatse Hoeve in totaal 8000 bomen geplant.

Voor een klein deel zijn dat ‘echte bomen’ zoals fladderiepen, maar het meeste betreft dat kleinere inheemse bomen en struiken zoals hazelaar, vuilboom en wilde liguster: jonge, goed bewortelde planten van 60-80 cm hoog.

Deze maand planten de vrijwilligers van de NatuurWerkgroep al ruim 3000 boompjes in een ander project: het Plan Boom, bij een tiental particulieren in het buitengebied. Daarom kan het team dringend versterking gebruiken. Komt u op zaterdag 25 februari vanaf 9 uur helpen planten?
U hoeft niet met zware bomen te sjouwen: het betreft vooral licht materiaal. En naast mensen die gaten graven, zijn de aangevers minstens zo belangrijk, want de soorten moeten goed gespreid worden. Voor leken zijn die soorten ook te herkennen – aan de naamlabels.

Extra handen zijn welkom voor een ochtend, een middag en wie de hele dag komt, krijgt van ons een lunch aangeboden. Wij denken dat u het fijn, voldoening gevend werk vindt en graag vaker terugkomt … Ook de 2 weken na 25 februari gaan we nog door met planten. Informatie en aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Help Nederland groener te maken, de natuur in onze eigen omgeving te verbeteren en geniet van de aanblik van boompjes die tot wasdom komen!