10 miljoen extra bomen door heel Nederland. Dat is in het kort het doel van Plan Boom.  Onze Natuurgroep wil hieraan meedoen en heeft 3 locaties gevonden waar geplant kan worden.


We willen gaan planten maar moeten rekening houden met de huidige Corona regels. Nu houdt dat in dat er max 2 personen op een plaats kunnen werken. Mogelijk wordt dat verruimd, maar we gaan daar voor de planning niet van uit. Omdat we deze beperking hebben willen wij ons niet beperken tot de vrijdagmorgen. Ook kan er op drie locaties gelijktijdig gewerkt worden.
Het werk houdt in: gat in de grond steken (niet echt graven), plantgoed erin, gat dichtmaken.
Wij zorgen voor dat het plantmateriaal op locatie is en steekschoppen.
Je krijgt tevoren en ter plaatse instructie op papier, plantmateriaal wordt gesorteerd aangeleverd zodat je het niet hoeft uit te zoeken. Daarmee is er zo min mogelijk contact (hoewel het ongezellig is). Het plantmateriaal wordt ons aangeleverd op 20 november a.s. als we tenminste voldoende mensen hebben om het in de grond te krijgen.

Inmiddels is ruim 2000 stuks bosplantsoen op drie percelen in en bij de Halderse Akkers door leden van de Natuurwerkgroep geplant! De eigenaren zijn er heel blij mee, en onze werkgroepleden konden voldaan terugzien op een drukke plantweek eind november.
Naar verwachting zal voor najaar 2021 eenzelfde actie op touw worden gezet. Hopelijk kunnen we ook de open delen van Den Dungen, Gemonde, Berlicum en Middelrode dan een stukje groener maken!

Lees ook het artikel dat woensdag 25 november in het Brabants Dagblad verscheen.

Meer informatie en aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.