Niet iedereen houdt van knotten en snoeien, eens de hoofdmoot van de klussen van de NatuurWerkgroep. Maar we doen zoveel meer, zeker de komende tijd, en niet alleen op de vrijdagmorgen. Daarom deze oproep. Als je je aanmeldt bij ons mag je iedere keer komen, maar dat hoeft niet. Wel ben je dan altijd op de hoogte van specifieke klussen.

Ook als je bijvoorbeeld alleen wilt helpen bij aanplant houtsingels: meld je bij ons. Of kom alleen kijken, om te weten of het werk iets voor je is.
De klussen van de komende tijd voor zover bekend (datums deels onder voorbehoud):

Bomen planten
Op vrijdag 26 november staat een aanplant van bomen op de planning langs de weg de Kaatse Hoeve bij de nieuwe natuur van de Kaatse Plak voor het Groene Woud, met een officieel tintje (bobo’s aanwezig).
We hebben daarnaast 4 locaties (vorig jaar 3) in onze gemeente waar we houtsingels / struweelhagen gaan aanplanten. Dit zal eind november / begin december gebeuren. De planning wordt nog gemaakt en zal op meerdere dagen in de week zijn en niet alleen op vrijdag. Misschien iets als je alleen kun op een of meer andere dagen?
Bij een ervan zal een Gedeputeerde van de Provincie komen helpen.

Knotten
Op de Nationale Natuurwerkdag, zaterdag 6 november, gaan we de wilgen knotten bij Halder in het weiland tegenover Halder 19a, voorheen zat daar Tegelhandel Den Otter. Aanmelden via site www.natuurwerkdag.nl (maar mag ook bij ons per mail). Deze klus is ook geschikt om eenmalig mee te doen.
Voor komend seizoen hebben we nog enkele knotklussen, zowel voor Brabants Landschap als voor enkele particulieren.

Belevingspad Kentalis
Een aantal keren per jaar, grofweg om de twee maanden, doen wij, steeds op een vrijdagmiddag, onderhoudswerk bij het Belevingspad bij Kentalis.

De NatuurWerkgroep is in de huidige vorm actief sinds 2012. Met het nieuwe seizoen voor de deur zijn we op zoek naar extra vrijwilligers. Vrijwilligers hoeven geen lid te zijn van de Natuurgroep (maar dat mag wel).Vanwege veiligheid en ARBO geldt een minimum leeftijd van 12 jaar.
Belangstelling om mee te doen of ken je iemand die misschien belangstelling heeft?Neem dan contact op met:
Gijs Sterks, tel 06 41628225, of
Alex de Lang, tel. 06 43280975,
of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.