Elk jaar beginnen de leden van de plantenwerkgroep hun activiteiten met een bezoek aan de Achterste Hermalen. Op 1 april zouden we daar in de vroege avonduren gaan kijken naar de slanke sleutelbloemen, bosanemonen en speen-kruid, die daar dan in overvloed aanwezig zijn.

Dit eerste uitstapje is niet doorgegaan vanwege de corona maatregelen. Op die bewuste woensdag van 1 april is het wel heerlijk zonnig weer met een aangename temperatuur. Nel en ik van de plantenwerkgroep zijn in de middag gaan kijken wat we zouden aantreffen. Het speenkruid en de bosanemonen zijn nog ruim aanwezig, maar de slanke sleutelbloemen overheersen. En daarnaast zien we nu ook veel pinksterbloemen. Tijdens onze wandeling langs de loop zien we de citroenvlinder, de dagpauwoog en ook het oranjetipje. Op de afbeelding (bovenaan) zie je er twee op en bij de pinksterbloemen. Nog iets anders: deze foto (hieronder) wil ik ook laten zien. Klein Hoefblad op Het Hof in Gemonde. Begin maart gefotografeerd.

Thea Tilburgs


 

plant van de maand augustus

 

Gerard te Dorsthorst bespreekt elke maand de ‘Plant van de Maand’.
Deze foto van de Plant van de Maand laat zien dat je de Smalle weegbree op veel plaatsen ziet staan, hier langs de straat in het gemeentegras. Het is zo’n plantje dat je passeert zonder enige aandacht aan te schenken. Deze maand eens bekijken of het de moeite loont er bij stil te staan.

Lees verder: Plant van de maand september: Smalle weegbree