Op vrijdag 12 maart hebben bijna 50 leerlingen van groep 6 van de Touwladder meegeholpen met het planten van 600 boompjes in het Tiny Forest in Park De Beek.
De allereerste boom, een winterlinde, werd geplant door onze kinderburgemeester Madelief Houtman. Daarna gingen de kinderen aan de slag met het planten van de andere boompjes.

Hun lievelingsboompje kreeg een zelfgemaakt naambordje omgehangen. In weer en wind werd er hard gewerkt om in tweetallen zoveel mogelijk boompjes in de grond te zetten.
Op zaterdag 13 maart was het de beurt aan de buurtkinderen. Kinderen van alle leeftijden, van 18 maanden tot 12 jaar gingen samen met hun ouders boompjes planten. Ook zij hebben om hun lievelingsboompje een naamkaartje gehangen.
Ondertussen hebben de vrijwilligers van de natuurwerkwerkgroep de grond voorbewerkt, palen en hekwerk geplaatst en de grond met een mulchlaag van stro bedekt.

Nu kunnen we allemaal gaan volgen hoe dit bosje zich gaat ontwikkelen. Want 600 boompjes planten op zo’n klein stukje grond, dat zijn we niet gewend.