De plantactie van Plan Boom, waarvoor onze vereniging het afgelopen jaar 2000 stuks bosplantsoen heeft gezet op vier percelen en daarmee weer een flinke bijdrage heeft geleverd aan de biodiversiteit, krijgt een vervolg.

Ook in najaar 2021 stellen Brabants Landschap, de Brabantse Milieufederatie en IVN Brabant bosplantsoen van Brabantse kwekers beschikbaar om houtsingels, struweelhagen of vogelbosjes aan te planten. De voorwaarden zijn dat er minimaal een oppervlakte van tien bij tien meter of een aaneengesloten lengte van vijftig meter voor een heg beschikbaar is, en dat de boompjes minimaal tien jaar mogen groeien.
Vorig jaar kwamen alleen particuliere terreinen in het buitengebied aanmerking, nu kunnen agrarische bestemmingen ook meedoen. De NatuurWerkgroep zorgt in samenspraak met de perceeleigenaren voor het planten, dat eind november plaatsvindt.
Vóór 13 september moeten de aanmeldingen binnen zijn – heb je zelf ruimte op je perceel of suggesties voor locaties? Stuur een mail naar Angela: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Denk svp ook vast mee over locaties in wijken, buurten en straten die we kunnen vergroenen; daarvoor volgt binnenkort een afzonderlijke plantactie.


Foto aanplanten in kader van Plan Boom in 2020 (foto Hennie Appel)