De Vogelwerkgroep van Natuurgroep Gestel is een enthousiaste groep (aspirant-)vogelaars die interesse heeft in de natuur met vooral een passie voor vogels. Inmiddels telt de groep ruim 20 leden waarvan een deel er regelmatig op uit trekt om vogels te kijken.
De groep gaat regelmatig op pad, soms begeleid door een ervaren vogelaar als gids. Door deze excursies wordt de vogelkennis van de werkgroepleden vergroot. Zo besteden we aandacht aan het leren herkennen van de vogels met behulp van een vogelgids, maar ook aan de vogelzang. En natuurlijk genieten we van onze gevederde vrienden!
De bestemmingen zijn vaak op fietsafstand in onze gemeente of nabije omgeving (o.a. Haanwijk, Bossche Broek, Wamberg en Vughtse Gement). Enkele keren per jaar gaan we wat verder weg. Zo hebben we de afgelopen jaren interessante uitstapjes gemaakt naar de Zeeuwse kust, de Zouweboezem, de Biesbosch en de Maashorst. Meerdaagse tochten staan voor de toekomst op het verlanglijstje, zodat we ook verder gelegen vogelparadijzen zoals Lauwersmeer of de waddeneilanden kunnen bezoeken.

Programma Vogelexcursies van de Vogelwerkgroep.
Voor informatie en aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Vrijdag 11 maart: Engelermeer

 • Zaterdag 19 maart: Koornwaard*

 • Vrijdag 25 maart: Eikenhorst*

 • Vrijdag 8 april: Gement*
  Gids: Gijs v.d Weerden

 • Vrijdag 22 april: Biest-Houtakker*
  Gids: Gijs v.d Weerden

 • Vrijdag 6 mei: Belversven*
  Gids: Gijs v.d Weerden

 • Zaterdag 14 mei: lange excursie naar de Groote Peel*
  Gids: Ton Smits

  * = met gids / ervaren vogelaar 

... en andere vogels.

De bosuil van Haanwijk haalde al weekblad de Brug en ook het Brabants dagblad. De uil zit er bijna iedere dag te slapen, meestal met de ogen dicht, maar hier was hij even wakker.