Natuurgroep Gestel is een van de 20 uitverkorenen uit 150 aanmeldingen die in nauwe samenwerking met het IVN-Nederland in 2020-21 een Tiny Forest gaat aanleggen. Daarvoor heeft onze gemeente een stukje land beschikbaar gesteld in Park De Beek. Cilia Beijk is onze ambassadeur en projectleidster. Als u bij het project betrokken wilt worden, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wat is een Tiny Forest

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bosje ter grootte van een tennisbaan. Dat is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Het idee daarvoor is ontstaan in India, om natuurlijke, inheemse bossen te herstellen en de biodiversiteit te bevorderen – juist op plekken waar niet veel ruimte is.
De bedoeling is dat deze minibosjes aantrekkelijke plekken worden voor de buurtbewoners, van alle leeftijden. Het brengt natuurbeleving dichterbij en wakkert de nieuwsgierigheid van mensen aan om de natuur in eigen leefomgeving beter te leren kennen. En zelf ook bewuster om te gaan met ons ecosysteem. Ook een klein bos kan een positieve bijdrage leveren aan onze gezondheid, niet in de laatste plaats door het verminderen van de warmtestress.

Voor meer informatie bekijk onderstaande youtube filmpjes:

Tiny Forest voor particulieren: https://youtu.be/nSKFjohBvh4
8 Tiny Forests van Almere: https://youtu.be/OuH2p2yDOx8
Groei van een Tiny Forest in Beeld: https://youtu.be/9k-lXaVaU1s

 

folder tiny forestFolder

De komende maanden gaat Natuurgroep Gestel samen met leerlingen van basisschool De Touwladder en buurtbewoners een Tiny Forest planten.
In Park De Beek, achter tennisclub LTV De Beek, gaan we komende winter ons eigen Tiny Forest aanleggen. Deze locatie is samen met de gemeente Sint-Michielsgestel uitgekozen. Er komen maar liefst 600 inheemse bomen op een stukje grond van 200 m2.

Open hier de folder en lees verder