In de Nieuwsbrief vindt u altijd ons programma voor de komende maanden.

             

Iedere tweede woensdag van elke de maand, twaalf keer per jaar, houdt de seniorengroep van Natuurgroep Gestel haar maandelijkse wandeling. Altijd in de natuur van de directe omgeving van Sint-Michielsgestel. De volgende wandeling is op 13 maart 2024. 

Een halve eeuw geleden waren ze nog zo ‘gewoon’: in bijna alle boerenslootjes en poelen zag je baltsende salamanders en zwemmende en kwakende kikkers. Op 13 maart neemt Annemarie van Diepenbeek de toehoorders mee in de kleurige wereld van kikkers, padden en salamanders.  

 

Het is Natuurgroep Gestel gelukt om Tim de Boswachter op zaterdag 24 februari naar Sint-Michielsgestel te halen! We kennen Tim van het televisieprogramma Beestenbrigade en de podcast Missie Voelspriet. Dat mag je natuurlijk niet missen! Hij vertelt je hoe belangrijk de natuur voor ons is en wat je er allemaal kunt tegenkomen. Voor alle kinderen uit de groepen 2, 3 en 4 met een begeleider.

Meld je snel aan, want vol is vol!

De Natuurgroep Gestel verzorgt in het voorjaar van 2024 weer een basiscursus Groen, om belangstellenden op een ontspannen manier in contact brengen met de natuur in hun eigen omgeving. De zeven vorige cursussen waren snel volgeboekt! Dus wees er snel bij.

Carpoolen
We gaan we zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar onze activiteiten, maar soms kunnen we carpoolen. We gaan uit van € 0,20 per gereden kilometer. Het bedrag wordt gedeeld door het aantal inzittenden (incl. chauffeur) en aan het eind verrekend.

Als het weer een risico is
Indien het KNMI de weersverwachting voor onze provincie afgeeft met een waarschuwing en met risico b.v. kleurcode geel, oranje of rood, dan wordt de (buiten-)activiteit afgelast.

Ook niet-leden welkom
Tenzij anders vermeld, zijn ook niet-leden van harte welkom. Zij betalen bij lezingen een bijdrage van € 2,- p.p. Voor meer info: Michel van de Langenberg,
tel. 06-2243 2941 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Onder begeleiding van een ervaren IVN-natuurgids van de Natuurgroep Gestel kan men in Sint-Michielsgestel en nabije omgeving verschillende wandelingen op enkele historisch rijke landgoederen maken.

Denk daarbij aan het nabij Zonnewende gelegen landgoed Zegenwerp, Venrode en landgoed Haanwijk. Cultuurhistorie in combinatie met een rijkdom en flora en fauna. Voor jong en oud valt hier van alles te beleven.