In de Nieuwsbrief vindt u altijd ons programma voor de komende maanden.

             

Rondom schimmels en paddenstoelen bestaan veel verhalen. Heksen, duivels, Judas, elfjes en kabouters, allemaal worden ze met paddenstoelen in verband gebracht! Tijd voor een cursus om meer inzicht te krijgen in deze wezens.

In het kader van de jubileumactiviteiten “30 jaar Natuurgroep Gestel” organiseert de Werkgroep Landschap een lezing en een excursie rond het controversiële thema 'Nieuwe Natuur'.De werkgroep nodigt zowel leden als niet-leden uit om hierover mee te praten. Lees hier meer over het programma of kijk hier in onze Nieuwsbrief. Doet u ook mee?

Lezing: 11 oktober, 20:00 uur in de Meander
Excursie: 14 oktober 09:00 uur, startpunt in Liempde

Carpoolen
We gaan we zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar onze activiteiten, maar soms kunnen we carpoolen. We gaan uit van € 0,20 per gereden kilometer. Het bedrag wordt gedeeld door het aantal inzittenden (incl. chauffeur) en aan het eind verrekend.

Als het weer een risico is
Indien het KNMI de weersverwachting voor onze provincie afgeeft met een waarschuwing en met risico b.v. kleurcode geel, oranje of rood, dan wordt de (buiten-)activiteit afgelast.

Ook niet-leden welkom
Tenzij anders vermeld, zijn ook niet-leden van harte welkom. Zij betalen bij lezingen een bijdrage van € 2,- p.p. Voor meer info: Michel van de Langenberg,
tel. 06-2243 2941 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Onder begeleiding van een ervaren IVN-natuurgids van de Natuurgroep Gestel kan men in Sint-Michielsgestel en nabije omgeving verschillende wandelingen op enkele historisch rijke landgoederen maken.

Denk daarbij aan het nabij Zonnewende gelegen landgoed Zegenwerp, Venrode en landgoed Haanwijk. Cultuurhistorie in combinatie met een rijkdom en flora en fauna. Voor jong en oud valt hier van alles te beleven.