buitenactiviteiten als het weer een risico is
Indien het KNMI de weersverwachting voor onze provincie afgeeft met een waarschuwing en met risico b.v. kleurcode geel, oranje of rood, dan wordt de activiteit afgelast.

carpoolen
We gaan we zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar onze activiteiten, maar soms kunnen we carpoolen. We gaan uit van € 0,20 per gereden kilometer. Het bedrag wordt gedeeld door het aantal inzittenden (incl. chauffeur) en aan het eind verrekend.

ook niet-leden zijn welkom
Tenzij anders vermeld, zijn ook niet-leden van harte welkom. Zij betalen bij lezingen een bijdrage van € 2,- p.p. Voor meer info: Michel van de Langenberg,
tel. 06-2243 2941 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Natuurgroep Gestel organiseert wandelingen voor senioren die graag iets meer van de natuur in onze directe omgeving willen zien en te weten willen komen. Onze deskundige gidsen staan altijd klaar om onderweg de deelnemers te wijzen op bijzonderheden over planten, struiken en bomen, maar ook over vogels, insecten, paddenstoelen etc. We leggen routes af die over goed toegankelijke paden gaan.

Het gaat slecht met de biodiversiteit in ons land, maar… er zijn ook oplossingen.

Op woensdag 21 december 2022 organiseert Natuurgroep Gestel een lezing over biodiversiteit. De lezing wordt verzorgd door de heer Frans Kapteijns.

Op woensdag 11 januari 2023 organiseert Natuurgroep Gestel een lezing over de relatie tussen klimaat en natuur. De lezing wordt verzorgd door de heer Peter Voorn.

We zien de afgelopen jaren veranderingen op aarde die nieuw zijn in ons denken en ervaringen en die invloed hebben op mens plant en dier. Wetenschappers van over de hele wereld denken hierover na en publiceren veel rapporten. Niet allemaal eensluidend! Vanuit meer praktisch oogpunt zien we wel veel veranderingen die ons zorgen baren. Ons klimaat warmt voelbaar op en het einde is nog lang niet in zicht.